Boerenkool met worst! En zuurkool met spekjes!

Na een heerlijke nazomer is de herfst in ons land aangekomen. In huis word ik al dagen aan mijn hoofd gezeurd om boerenkool en zuurkool. Bij ons in huis is er een heus ‘boerenkoolkamp’ en ‘zuurkoolkamp’. Helaas voor mij is het ‘boerenkoolkamp’ groter, dus we eten in de winter wat vaker boerenkool.

Overigens ook prima te gebruiken als de dames het koud hebben:-p
Maar om Julia met beiden kennis te laten maken op Hollandse wijze, maakte ik gisteren allebei klaar. Met worst en gebakken spekjes. Het is even wat werk, maar dan hebben we ook wat! 

Eerder had ik het al eens met Julia gehad over boerenkool en zuurkool en beiden was haar niet geheel vreemd. Boerenkool kent ze als “cale” En wordt in Amerika gegeten als salade, maar vanwege de ietwat bittere smaak worden er veelal zoete dingen bijgestaan. (Ik kan me er werkelijk geen voorstelling bij maken, maar waarschijnlijk is dat andersom net zo geweest vooraf). Zuurkool is in Amerika bekend als sauerkraut. Iets wat veelal koud op broodjes wordt gedaan. Nu vind ik koude zuurkool erg lekker, maar het is natuurlijk heel iets anders dan zuurkoolstamppot!

Ik behoor absoluut niet bij het ‘boerenkoolkamp’ en eet het alleen, omdat ik altijd zeg dat je alles moet proeven en kan het dan moeilijk maken om zelf niet mee te eten als alle anderen het wel eten. Maar ik had tegen Julia gezegd dat als ze het echt niet lustte na het proeven, dat dat niet erg was… Maar potverdorie.. Ze vond de boerenkool het lekkerste van de 2! Lol. Al vond ze de combinatie van beiden ook erg lekker. 

Ik zeg: Mission accomplished! Het blijft overigens bij deze stamppotten. Hutspot krijg ik ECHT niet weg dus dat maakt ik ook echt niet klaar en hoewel ik andijviestamppot dan weer wel heel erg lekker vindt, is dat iets wat de anderen dus niet lusten. En met iets mindere avontuurlijke eters in ons midden, ga ik de avontuurlijke stamppotten niet proberen ;-).