Een weekje een uitwisselingsstudent in huis.

Alweer? Zullen sommigen denken. Ja! Alweer! En het was een fantastische week! AFS, de uitwisselingsorganisatie, heeft een keer per uitwisselingsjaar een Wisselweek. De bedoeling van die week is dat de studenten die in Nederland verblijven de kans krijgen om een ander stukje van Nederland te zien krijgen, maar ook om een weekje in een ander gezin mee te draaien. Want laten we wel wezen; Elk gezin is anders!

Wij kregen de kans om kennis te maken Clara. Een jongedame van 17 uit Denemarken, die voor haar uitwisseling in Veendam woont.
Van woensdag 2 mei tot woensdag 9 mei is ze in ons gezin geweest en ze heeft in ieder geval de kans gehad om alle meiden te ontmoeten, zij het niet allemaal tegelijk ;-).

Op woensdag 2 mei werd Clara door Erik met de vrachtwagen opgehaald in Groningen. Na een lange rit door Nederland ging ik haar vervolgens ophalen met de (bak)fiets en de meiden (op de fiets) bij de Praxis/Gamma/Dierenwinkel, aangezien Erik nog doormoest, maar de auto daar wat handiger parkeerde dan bij ons in de straat :-P. Na een paar snelle foto’s was het tijd om naar huis te fietsen. Het plan was: Clara bij Xanne achterop, maar toen we zagen dat Clara ‘ietsje’ groter was dan ons allemaal, hebben we dat plan maar omgedraaid.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op dag 1 hebben we er maar een sportieve draai aan gegeven. Met een fietsritje naar het openbare sportpark, hebben we meiden zich even flink uitgeleefd. Blijven bewegen, toch?

De week ging sneller om dan ons lief was en we hebben geprobeerd de week in te vullen met Nederlandse, Limburgse en ‘de Laat’-dingen. Om haar een beetje een idee te geven van ons deel van Nederland. En van ons leven en ons gezin.

De Dodenherdenking in Venray, geinterviewd worden door Peel en maas TV. (Te vinden opYouTube) Toer de Nuenen (in het klein), langs 2 molens, watermolens, heel veel ijsjes, dagje shoppen in Venlo, middag shoppen in Venray met Xanne, de Singel rond lopen (ff 5 kilometer ongeoefend!), barbequen, marshmallows opwarmen, bakken en ontleden en nog meer ijsjes.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Al met al: Een fantastische week waarin we een hele lieve, bijzondere meid hebben leren kennen die ons heeft laten zien dat ze met een doel naar Nederland is gekomen en hard op weg is haar doel is te halen.  Clara, wat was het fantastisch om je te leren kennen!

Een gedachte over “Een weekje een uitwisselingsstudent in huis.”

  1. Wat fijn dat jullie nu met z’n allen zo’n geweldige week hebben gehad. Jullie hebben het verdiend!

Reacties zijn gesloten.