2 Jaar!

19-12-2011 stapten Erik en ik naar het Gemeentehuis in Venray. Nee, niet om te trouwen. Jullie hebben geen feestje gemist! Maar wel om ons, als gezin, in te schrijven in de Gemeente Venray.  Samen in Venray. Een plek die in 2011 voor ons beide wildvreemd was. En niet alleen voor ons, ook voor onze meiden.
Een nieuw huis, een nieuwe wijk. Een nieuwe school. Alles was vreemd. Geen bekende gezichten meer op het schoolplein, bij de Jan Linders, in de wijk. Nergens.

Vandaag, in 2013 wonen we 2 jaar samen. 2 Jaar in Venray. 2 Jaar als een echt gezin. Met ups en downs. Met dagen dat er ongetwijfeld wel iemand in ons gezin, gillend zou willen wegrennen. Maar nog steeds zijn we samen. Inmiddels met 1 gezinslid meer. Onze kleine Nyntha.

De afgelopen dagen hadden we Xanne en Eleni wijsgemaakt dat we, vandaag, zouden ruilen met hen. Erik en ik zouden plaatsnemen in Groep 6/7 en hun zouden  onze taken overnemen. Blijkbaar overtuigend genoeg, want toen ik vanochtend de fles aan het maken was voor Nyntha en Erik onze koffie, zei Eleni dat we toch zouden ruilen vandaag?

Als iemand mij begin 2011 had gezegd, dat ik in Venray zou eindigen, met een Brabander. Met 5 (!) kinderen. Dan had ik waarschijnlijk tegen die gene gezegd dat dat nooit zou gebeuren.
Natuurlijk  mis ik Roermond met momenten. En de contacten  die ik in Roermond had. Gelukkig zijn er een hoop mensen uit Roermond blijven hangen. Helaas zijn er ook contacten verwaterd.
Inmiddels wordt ons sociaal leven in Venray steeds groter, beter en mooier.

Hoewel ik op sommige dagen misschien wel de gene ben die het hardst weg wil rennen, sta ik            ’s ochtends met liefde (en moeite ;-)) op. En kan ik echt zeggen dat ik met heel mijn hart van ons gezin hou.

En Erik… Wie had ooit gedacht dat jij me weg zou krijgen uit Roermond en ik jou uit Nuenen, maar inmiddels is dit ons #casa1plus1is7. Lieverd, ik hou van jou! Dat er nog veel jaren mogen volgen!
Dames, hoewel ik zo nu en dan mopper: “DAMES!!!” ik hou van jullie allevijf!

Via dit blog maak ik ook gelijk gebruik van de kans om jullie hele mooie Kerstdagen te wensen en een heel mooi, gelukkig en fantastisch en vooral gezond 2014.
We sturen dit jaar niet naar iedereen kerstkaartjes. (Iets met 100 geboortekaartjes en heel veel *ahum* vertrouwen in Postnl.)

Veel groetjes en liefs vanuit Venray!

2 gedachten over “2 Jaar!”

  1. <3 Mooi geschreven lieverd!
    En ja, ook ik ben wel eens degene die gillend weg zou willen rennen, maar toch gebeurd dat niet: Ik hou teveel van ons gezinnetje! <3

Reacties zijn gesloten.