De eerste schooldag in Venray

Verhuizing achter de rug. Een groot deel van de dozen ingepakt. Speelgoed door het hele huis verspreid. Vier gillende keukenmeiden. Oke, dan zijn we er klaar voor. Schooldag… ÉÉN!

 Natuurlijk waren de meisjes voor de kerstvakantie al een ochtend wezen oefenen, maar nu was het voor het echie. Nu ging het echt gebeuren en.. gek genoeg.. Nu voelt het ook pas echt alsof we hier wonen. Ook al doen we dit al een tijd.

Vanochtend op tijd opgestaan. Xanne en Ymke aangekleed en om 10 over 8 werden de jassen aangedaan. Larissa en Eleni werden door Mama naar school gebracht, dus die troffen we in school. Erik en ik vertrokken zo richting school, voorbij de rotonde en na een valpartij van mij en Ymke, zijn we verder gestrompeld.

Aangekomen op het schoolplein, maar gelijk door naar binnen gelopen, want door mijn gestuntel waren we enigszins aan de late kant. Ymke naar de klas gebracht bij Juffrouw Kitty. Dat ging even een beetje moeilijk. Daarna Xanne en Eleni naar Groep 4 naar Juffrouw Kitty en als laatste naar groep 7-8 voor Larissa bij Juffrouw Kitty.

Nog even gekletst met Mama van de meiden en toen naar huis. Thuis beetje aangerommeld en om kwart voor 12 weer naar school terug. Ik met Ymke mee, de rest liep al vooruit. Ymke doet haar jas uit, geeft me een kus.. “Doei Mama!” en loopt zo de klas in. Daar sta je dan.. Met je goede gedrag… Maar ik ben er blij om! Liever zo’n reactie, dan een huilende Ymke die Mama niet wil laten gaan.

Tussen de middag hadden we inmiddels wat onduidelijkheid gehoord over de studiemiddag van volgende week. Op de kalender stond op donderdag, Eleni en Xanne zeiden op dinsdag en toen we de intern begeleidster vroeger was het op vrijdag? Welke was het nu? De IB-er adviseerde ons om het aan de directeur te vragen. Dus wij met de directeur mee. Wat bleek? Er is GEEN studiedag! Heel duidelijk, aangezien ons door andere ouders reeds verteld was dat het ECHT donderdag was! Ze wisten het zeker! Daarom is er dus geen studiedag.. LOL

Nu zijn we weer thuis. 4 Meisjes vol met verhalen. 4 Meisjes moe, maar voldaan. 4 Meisjes met nieuwe vriendinnen. En een “Papa” en een “Mama” die blij zijn dat het zo ontzettend goed gegaan is! Trots op onze #bendevan4