De kleine M.. En een A en een E… Ra ra…

Woensdag hadden de meiden nog lekker een dagje vrij.. Alle meiden én Erik. Dus hadden Erik en ik ons bedacht dat we lekker met de meiden iets leuks gingen doen. Van alles hadden we al de revue laten passeren voor onszelf, maar om iets te doen wat buiten was? Tja.. men meldde regen en fikse wind. Zo werd een dagje pretpark al lastig. Erik kende het park Meerdal van CenterParcs en dus besloten we om daar maar te reserveren voor ons zes. Maar dan wel lekker luxe inclusief eten daar.

De meiden kwamen ’s morgens met hun vieren stuiterend op ons bed om ons wakker te maken en vroegen wat we gingen doen. Nou, we zouden naar de kleine M gaan! Maar wat was die kleine M? Voor de kinderen een vraag, voor ons een weet! Tegen de meiden gezegd dat ze binnen 10 minuten helemaal klaar moesten staan en dat we dan iets leuks gingen doen. Ongelofelijk maar waar, ze stonden helemaal aangekleed en wel klaar! Oeps, daar hadden we niet op gerekend! Snel de bikini’s en zwembroek ingepakt in de ene tas. Handdoeken en haarborstel in de andere tas en die naar beneden gebracht. Kinderen gewaarschuwd dat ze NIET in de tas mochten kijken wat er in zat! (Niet dat de kinderen gek zijn aangezien het altijd dezelfde tassen zijn die meegaan :roll:…) Wij ook maar kleren aangetrokken, kinderen in de auto geladen en toen begon het grote raden.

We gingen zwemmen volgens de meiden. Nou, dat klopte, maar dat gingen wij natuurlijk niet toegeven. Met zijn allen in de auto en richting zwembad. Het zwembad in Venray wel te verstaan. Waar we dus NIET gingen zwemmen. Net voor het zwembad sloegen we linksaf en al zwaaiend reden we weg van het zwembad.. “Daahaag Zwembad!” Nu snapten de kinderen er niks meer van.

Het grote raden nam serieuze vormen aan en er werd naar letters gevraagd. Er zat een M in… En een E.. En een A.. Efteling, Toverland, Dierenpark Emmen, Roermond.. Van alles kwam er langs! Wat hebben Erik en ik lol gehad om dit gegok. En de reacties van de meiden als ze dachten het te weten en.. het toch weer fout hadden.
Na een ritje van een half uur kwamen we aan bij het Meerdal en het was Larissa die het het eerst zag.. “Owwww Meerdal!” Ymke werd nog ff kotsmisselijk toen we de parkeerplaats opreden van het park, dus ik met Ymke snel uitgestapt en gewacht op de rest. En daar begon ons dagje eigenlijk best bijzonder.

Al wachtend hoorde ik een klein eendenkuikentje hard piepen op zijn moeder. Moeders zat bovenop een border te roepen op haar zoon (ik gok op zoon, want dochters luisteren gewoon *fluit*). Zoonlief luisterde natuurlijk voor de verdomme niet en toen er een auto aankwam die een aanslag leek te gaan plegen op haar zoon, nam Moeders een sprong naar beneden en dook letterlijk voor die auto. Maar ja.. Dan heb je moeders.. Op de grond met 1 van haar kinderen. En boven, op die 2 meter hoge border zaten nog eens 12 van haar kinderen. Tja en daar zit je dan. Dat ene snotjong kan niet vliegen, die andere 12 kunnen niet alleen blijven. En wat doet een moeder dan? Juist! Die spoort haar kinderen om die sprong van 2 meter te maken! TRUT! Een voor een doken ze naar beneden om naar moeders en broerlief te springen. Ongelofelijk om te zien, maar ze kwamen er allemaal goed vanaf.

Na het eendenavontuur was het dan eindelijk tijd om te gaan zwemmen. Kluisjes gezocht, hokjes gezocht, badkleding bij elkaar gezocht en uitgedeeld en aan laten trekken. Kinderen helemaal klaar en toen mochten Paps en Mams nog ff alles bij elkaar zoeken natuurlijk. Dat in de kluisjes en het zwembad in. Ik moet zeggen dat de kinderen zich kostelijk hebben vermaakt met zwemmen. En ik ook.. met mensen kijken. Wat lopen er merkwaardige mensen rond in zo’n zwembad. Mannen die dus werkelijk elk haartje van hun lijf (lijken) te scheren. Ik schrijf lijken, omdat ik niet in hun zwembroek kan (EN WIL) kijken. Mannen met gaten in hun zwembroek, waardoor je dus ongewild wel in hun zwembroek kijkt.. Vrouwen die beter die ene tattoeage niet hadden kunnen laten zetten op hun 18e.. zo’n 40 jaar geleden. Vrouwen die beter een andere kleur bikini hadden kunnen kiezen. Maar wat heb ik me vermaakt! Ook met de meiden in het zwembad. Lekker gespeeld met Ymke en genoten van Xanne. Wat is dat al een toppertje! Wat kan die al goed zwemmen! Eleni die een klevende salamander was geworden die blijkbaar van mensenvlees hield.. En Erik die zwaargewond uit de wildwaterbaan kwam na een ritje met Xanne! Nouja.. zwaargewond.. dat maakte Xanne ervan. Hij had in ieder geval wel een bont en blauwe elleboog die al pijn deed als je er naar keek :(.. Na menig uurtje in het natte water (een pleonasme of zoiets?) besloten we dat het tijd was om met ze te gaan eten. Ze mochten hun eigen eten uitkiezen, hun eigen toetje bouwen en erna nog lekker gaan spelen.

Ik denk dat de meiden zich prima hebben vermaakt. Wij in ieder geval wel! De blauwe plekken waren het dubbel en dik waard om zo’n dagje door te brengen. En moeder Eend? Die was na afloop al haar kinderen kwijt.. Gekke Eend!