Derde week, samen koken, inwoner van Venray!

Inmiddels is Julia 3 weken een deel van ons gezin. Toevallig bespraken we het vanavond met Julia dat het eigenlijk bizar is dat het zoveel langer voelt. En, zoals Julia zelf zei: “1 maand in Nederland en over 10 maanden ga ik alweer weg!” De tijd vliegt echt voorbij!

Afgelopen week was een gewone week en toch ook een week waarin bijzondere dingen gebeurden. Gewone dingen die het bijzonder maken. Op woensdag heb ik samen met Julia de hele voorbereiding gedaan in de keuken voor het barbecuen. Groente snijden, kip snijden en marineren, saté en shaslick maken. De befaamde sla volgens mijn Oma’s recept maken. En daarna natuurlijk ook met z’n allen buiten eten. 

Op donderdag kon Erik eindelijk de verblijfsvergunning ophalen samen met Julia. Eindelijk! En dat betekende dat Julia legaal in Nederland verbleef! Nu nog zorgen dat de Gemeente Venray actie ging ondernemen. Dus vrijdagochtend daarheen gebeld en gelukkig waren die ontvankelijk voor een bliksembezoek van Julia en haar verblijfsvergunning. En…. met ingang van vrijdag 16 september is Julia dan ook officieel ingeschreven in de Gemeente Venray. (Hehe..) Administratieve gedeelte is nu voor 95% geregeld. Nu alleen de geboorteakte nog naar de Gemeente en dat kan vrijdag. (Check!!)

De afgelopen schoolweek was voor Julia ook een week van puzzelen met het rooster. Heb ik nu wel deze les en zoja wanneer? Of heb ik die les nu niet? Wat is nu mijn rooster? Maar aan het einde van de week was ook het rooster helder en alle boeken binnen. (Check!!)

Vandaag was het zaterdag. Een hele drukke dag in Casa1plus1is8. Bezoek dus met weer veel mensen aan tafel. Voor Julia weer veel gesprekken die ze niet of moeilijk kon volgen, maar wat doet ze het dan goed. 

We zien en horen vooruitgang op alle fronten. In ontwikkeling in taal, in haar doen en laten. We zijn trots op haar hele zijn. Maar ook trots op onze meiden. Op alle 6 de meiden!

Als jullie Julia en Nyntha eens konden zien met snapchatfilters! ♡ 

Op naar weer een nieuwe week!