1 Jaar in Venray. 1 Jaar #1plus1is6

Op 19 december was het al een jaar. Een compleet jaar dat we hier met ons zesjes woonden. Na een korte overweging besloten om een samenvatting/jaaroverzicht te maken van dat hele bijzondere jaar hier in Venray! Per maand, want anders wordt het een wirwarhutjemutjedoorelkaar!

December 2011: Het was spannend. We wisten allemaal dat de verhuizing er aan zat te komen. Het was een kwestie van tijd tot we ingeschreven werden in Venray. Dat gebeurde op 19-12-2011. Vanaf die dag woonden we officieel alle 6 in Venray. Een raar idee, zowel voor Erik als voor mij om onze thuisbasis echt achter te laten. Ons huis was nog een grote puinhoop met overal dozen, zakken en wat er zoal bij een verhuizing hoort. Zo goed en zo kwaad als het kon het huis een beetje kerstklaar gemaakt en geprobeerd er met de meiden een leuke kerst van te maken.
Oud en Nieuw hebben we, samen met Tanja en de meiden ook in ons paleisje gevierd. Oud en Nieuw blijft voor mij een emotioneel punt in een jaar en zo ook dit jaar. Maar het was bijzonder en speciaal.

De eerste Oud en Nieuw voor Erik en mij samen en tegelijk onze eerste Oud en Nieuw met onze meiden in ONS huis!

Januari 2012: In de 1e week van januari startte het schooljaar in Venray. De dames startten in Groep 1, 4, 4 en 7. Een spannende start en vooral vreemd voor de meiden. Én voor ons, want wij kenden niks op school. Gelukkig kregen we de kans op 11 januari om de school en de leraren te leren kennen bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Bongerd. Een beetje onwennig liepen we daar rond, maar Larissa hielp mee met wafels uit te delen. Xanne en Eleni lieten zich schminken en Ymke maakte mooie tekeningen en kleurplaten.
In de 3e week van januari werd al snel duidelijk dat de meiden hun draai begonnen te vinden. Ymke ging bij een vriendinnetje, Fabiën, spelen en Eleni werd uitgenodigd voor het feestje van Madeline! Dat gaf ons een erg prettig gevoel!

Februari 2012: In december waren al alle spullen vanuit Roermond naar Venray gekomen. In februari was het tijd voor de spullen uit Nuenen. Dus er werd wederom een verhuisdagje ingepland. Nog wat spullen ophalen bij Manuela, in Roermond en in Venray was alles wat we moesten hebben.

Ook was het tijd voor Carnaval in februari. We hebben in Roermond, in het flatje van Tanja, gekeken naar de optocht. Deze liep daar exact voor de deur. Kids buiten voor de flat en met als eindresultaat 5 Kilo snoep, mogen we wel zeggen dat het een geslaagde dag was!

April 2012: In april waren Erik en ik een jaar samen! Best een apart iets, gezien het feit dat we een jaar samen waren en inmiddels bijna 4 maanden samenwoonden!
April was ook de maand van de eerste uitstapjes met school. Ymke ging naar het Odapark in Venray en Larissa ging met school naar de Floriade in Venray. Beide dagen waren voor de kids een groot succes!

Mei 2012: Op 6 Mei deed Eleni haar 1e Heilige Communie. Het was een mooie dienst en de kids hebben zich netjes gedragen! *trots* En Eleni was een prachtig communicantje! <3

Ook in Mei waren er weer schoolreisjes! Ymke, Eleni en Xanne gingen naar de speeltuin in Grubbenvorst. Larissa ging naar de speeltuin Irrland in Duitsland. Met mooi weer, werden deze dagen een genot voor de dames.

Juni 2012: De oudergesprekken. Of ontwikkelgesprekken zoals ze op de Bongerd genoemd worden. Hier werd al snel duidelijk dat we een paar knappe koppen in huis hebben! Ymke, in januari gestart, ging naar Groep 2. Eleni, die in Groep 4 zat, net als Xanne, stroomde door naar Groep 6! Eleni zou een groep overslaan! Hoe trots kan men zijn!

Augustus 2012: Kermis in Venray! En daar hebben we van genoten! We zijn meerdere dagen naar de kermis geweest. Een dag met onze meiden, een dag met Nynke, Babet, Bianca, Tanja en Nikola. Al met al. De meiden hebben zich ontzettend goed vermaakt! Eleni ging gewoon in de Inversion XXL. Zo’n ding wat belachelijk hoog gaat! IEK! Ik ben er maar met mijn rug naar toe gaan staan, want ik kon het niet aanzien!
Ook konden Erik en ik in Augustus eindelijk onze nieuwe auto gaan ophalen. Al die tijd hadden we rondgereden in de Nissan van Erik. Het ging. Maar krapjes aan met de meiden. Nu werden we de trotse bezitters van een Citroën C4 Grande Picasso! En wat voor 1! Wauw! Ruimte voor de meiden en zelfs nog een zitplek over!

September 2012: Larissa heeft heel wat uitstapjes gemaakt hier op de nieuwe school. Zo ging ze in september met school, in het kader van de Tweede Kamer verkiezingen, naar de Tweede Kamer in Den Haag! Erik ging mee en het was een indrukwekkende en erg leerzame dag!

Oktober 2012: En weer een uitstapje voor Larissa! Dit keer naar het Provinciehuis in Maastricht!

November 2012: Op 2 November 2012 werd het duidelijk. 1Plus1is6 ging veranderen. 1Plus1is7 is de toekomst! Er komt een klein hummeltje bij die van onze #bendevan4 een #bendevan5 gaat maken!

December 2012: En zo was het jaar rond in Venray! Een bijzonder jaar welk ons heeft geleerd dat de stap om naar Venray te verhuizen, misschien wel de beste stap is geweest die we konden maken. De kinderen aarden zich geweldig hier. Erik en ik hebben onze draai gevonden hier.
We beginnen nu nieuwe contacten te leggen waardoor onze sociale contacten ook uitgebreid worden.

De meiden hebben vriendinnetjes, vriendjes. Doen het geweldig op school. En wij kijken toe en genieten en glimmen van trots!

Het was niet het makkelijkste jaar, want uiteindelijk is het wennen. Je wordt van 2 verschillende gezinnen 1 gezin. Een gezin wat aan elkaar moet wennen en niet alleen Erik en ik, maar ook de meiden onderling. Maar ondanks dat durf ik wel te zeggen dat het gewoon goed gaat. Ik ben er van overtuigd dat het niet anders verloopt als in “gewone gezinnen”. Ze noemen ons gezin een “samengesteld” gezin. Voor ons is het ons gezin met onze meiden.

De kleine dingen als Eleni en Xanne die steevast op maandagavond, als ze elkaar het weekend niet gezien hebben, bij elkaar in bed kruipen. Iets waaraan je duidelijk kunt zien dat ze elkaar gemist hebben. De kleine dingen als de ruzies tussen zusjes. Al dan niet echte zusjes of stiefzusjes. Het is gewoon een grote meidenbende. Precies zoals het zou moeten zijn! En we zijn er nog niet. Het zal nog vaak moeilijk worden. Zeker als ze straks gaan puberen. Als de kleine straks geboren is. Maar ook daar slaan we ons ongetwijfeld wel doorheen.

We zijn sterk, houden van elkaar, van de meiden. Op naar nog heel veel mooie jaren samen!