Een gewone, ontspannen, zondag…

Zondag. De allerlaatste van de zomervakantie en de eerste zondag met z’n allen. Met 8.

De zondag is hier meestal een dag waarop iedereen een beetje zijn of haar eigen ding doet, maar waarop we wel samen zijn. En vandaag was nu echt zo’n echt zondag.

Toen Erik en ik vanochtend beneden kwamen, zagen we Julia, Ymke en Xanne Uno spelen aan tafel. Larissa hing op de bank en wij kwamen net beneden. Dat zag er erg gezellig uit zo samen!

Nadat Julia boven nog wat ging opruimen, trok Ymke de stoute schoenen aan en vroeg ze of Julia een spelletje wilde spelen. Helaas gooide de taalbarrière roet in het eten en moest ik even tolk spelen, maar het resultaat was leuk! Julia en Ymke gingen samen “Woordzoeker” spelen. Een mooie kans om een spel te spelen en Nederlandse woorden te leren. Het ging aardig gelijk op en wie er nu gewonnen heeft?

Oranje was van Julia

Wij werden ons er wederom bewust van hoe moeilijk onze taal uit te leggen is. Het woordje “morgen” stond op de puzzel. Julia vertaalde dat naar “ochtend” vanuit ‘Goodmorning’ > ‘Goedemorgen’. Ik dacht aan ‘Tomorrow’, maar ‘ochtend’ was ook goed. Maar daarmee maakte ik het eigenlijk wel heel erg ingewikkeld. Na even praten erover, besloot ik Google te raadplegen en aan de hand van Google bleken beide betekenissen te kloppen. Brrrrr.. wat ingewikkeld als je erover nadenkt, die Nederlandse taal ;-).
Na Woordzoeker wilde Ymke buitenspelen dus vroeg Ymke aan Julia of ze mee naar buiten ging. Julia op haar beurt vroeg de andere meiden mee naar buiten. En zo zaten alle meiden buiten op de oprit met stoepkrijt te tekenen. Zelfs ik heb nog mee zitten doen. Er zijn mooie kunstwerken uit voort gekomen en het plezier is onbetaalbaar!

Tijdens een gesprek aan tafel kwamen we ook op het onderwerp namen: “Veranderen namen in een andere taal?” Julia is in onze taal anders dan in het engels. Maar zo is dat ook met Samantha of Erik. Na de namen in het Nederlands uitgesproken te hebben en Julia’s naam zowel in het Nederlands als in het Engels hebben we afgesproken dat we Julia in het Engels blijven uitspreken. Dus ‘Djulia’. Dat is de naam die ze van haar ouders heeft gekregen. En Julia gaat oefenen op Erik en Larissa. Dat zijn de moeilijkste in het Nederlands ;-).
En zo komt de zomervakantie op zijn einde. Morgen begint het nieuwe schooljaar! Een spannende dag voor Ymke in groep 6 en een hele spannende dag voor Julia! Morgen krijgt Julia te horen in welke klas ze komt en welk niveau ze mag gaan doen. Dan start High School echt!

Voor Larissa begint Gymnasium 4 morgen met boeken halen en Eleni start in Gymnasium 2+. En Xanne begint woensdag pas. Brugklas Havo/VWO op Metameer Boxmeer.

Dag Zomervakantie! Je was heel erg mooi! Welkom nieuw schooljaar! Breng ons vele nieuwe herinneringen!Owja, we hadden ook nog n “beetje” regen…