Een uitdaging: 1plus1is7 plus 1?

Nee nee. Geen baby. Maar wel gezinsuitbreiding! Tijdelijk in dit geval. Maar wel voor lang tijdelijk. Een schooljaar in dit geval. Waar ik het nu weer over heb?

High School Holland. Een project waarin studenten van over de hele wereld naar ons mooie Nederland komen om te leren, studeren, ontdekken en genieten. In Venray komen 3 studenten naar het Raayland College. 2 Jongens uit Brazilië en 1 meisje uit Amerika. Nouja, ik hoef denk ik niet uit te leggen welke gastleerling onze interesse heeft gewekt en welke student dus (Ja ja) voor een schooljaar in ons gezin komt wonen.

Larissa kwam thuis met verhalen over gastleerlingen. Uitwisselingsstudenten. Wat gevolgd werd met een flyer. Hierop werd Erik net zo enthousiast als Larissa en geloof me, die 2 waren enthousiast. Ik daarentegen vond het wel een leuk idee, maar zag toch wel beren op de weg en heb toch wel veel nagedacht. Had veel vragen en ben toen toch eens internet op gedoken. Uiteindelijk, na een kennismakingsgesprek met Travel Active, de organisatie die alles regelt kon ik zeggen:”Dit kunnen wij!” En dat ’t een uitdaging gaat worden daar twijfel ik geen seconde aan, maar het lijkt ons allemaal wel heel erg leuk. En spannend. En uiteraard soms ook zwaar. 😉

Inmiddels zijn over en weer alle papieren verzonden en is het definitieve akkoord rond! De studente uit Amerika (uit privacy-overwegingen noem ik haar naam nog niet) is hier meer dan welkom en we zijn al langzaamaan bezig met voorbereidingen voor haar komst. Ze gaat een kamer delen met Larissa dus het vergt wel wat voorbereiding ;-).

Het is een spannend avontuur waar we ons samen met hart en ziel aan wagen en waar we samen een succes van willen maken. Wij zijn er eigenlijk van overtuigd dat we dat kunnen.

Vanaf deze plek heten we de studente alvast heel hartelijk welkom!

welcome

2 gedachten over “Een uitdaging: 1plus1is7 plus 1?”

  1. Beste familie de Laat,

    Wat ontzettend leuk om het zo te lezen! Wij hebben heel erg veel zin en vertrouwen om deze uitwisseling met jullie aan te gaan! We gaan er iets moois van maken met z’n allen. Geniet van de voorbereidingen en de voorpret!

  2. Wat een geweldige ervaring zal dat worden voor haar en voor jullie, Larissa voorop natuurlijk maar zeker ook voor alle anderen.
    Alvast een hele fijne tijd gewenst.

Reacties zijn gesloten.