IEK! Een muis!

Gisteren zaten Erik en ik  de tuin.. Een beetje te kletsen over van alles en nog wat.. Hadden het over de garage en de spulletjes die er zo stonden. Erik wist heel trots te verkondigen dat hij eigenlijk helemaal geen last had van muizen, ondanks het opsparen van de Tetra-pakken! Erg mooi natuurlijk en tegenwoordig mag je daar blij mee zijn!
En toen was het gisteravond.. Erik en ik allebei op de bank. Muziekje aan, laptopjes op schoot en allebei wat op twitter rommelen. Gewoon een heerlijk ontspannen avondje waar we zo lekker van tot rust kunnen komen. Beetje gein maken enz..
Plots kijk ik naar rechts en zie… EEN MUISje… Ik roep Erik, maar natuurlijk besloot muisjelief en vantussen te gaan en kroop snel onder de bank.. Ik mijn laptopje maar aan de kant gezet en even afgewacht of muisje weer tevoorschijn kwam.. En ja hoor.. Daar kwam ze weer! Nu zag Erik haar ook! Ik opgestaan en naar de trapkast gelopen om haar te vangen.. Vraag me niet waarom ik het muisje als een haar betitel, maar ze zag er zo lief uit! Erik dacht dat ik met de stofzuiger op Mevrouw muis ging jagen.. Hmz.. Ik weet niet of dat heel handig werkt. Ik dacht eigenlijk meer aan een emmer. Niet echt goed voorbereid eigenlijk, maar het idee was wel leuk.. Vond ik..
Maar ja, Mevrouw Muis laat zich natuurlijk niet vrijwillig vangen en gaat echt niet braaf op ons zitten wachten, zodat wij haar kunnen vangen.. Dus Erik de bank opzij geschoven en ik.. heldin op blote voeten, snel de emmer op haar gezet! Ik had haar! Dacht ik.. Toch? Uhm.. Ja hoe kom ik daar nu achter? Als ik de emmer optil, rent ze er natuurlijk vandoor! Beetje afwachten, maar het was akelig stil onder emmer.. maaarrrrr we zagen een stukje staartvel liggen bij de muur! Wacht, dan is de kans vrij groot dat het RAAK was! Uhm.. nouja… Raak was het zeker.. De vraag was meer of Madam nog onder de emmer zat..
Maarja.. even ervanuitgaan dat Madam onder de emmer zit.. Uhm.. tja.. Dan zit ze onder de emmer en is ze nog niet buiten.. Ik dacht slim te zijn, dus pakte een tekenboekje van een van de meiden om dat eronder te schuiven.. Een beetje het idee van een wesp vangen met een glas en een velletje papier. Ik snap alleen niet helemaal waarom tekenboekjes kleiner zijn dan een emmer! Iedereen vangt toch muizen met een emmer!
Inmiddels wisten we nog steeds niet of Mevrouw Muis eigenlijk onder de emmer zat en of ze niet stiekem gewoon onder de bank ons uit zat te lachen.

Ingeving! Het afdruipdienblad voor de afwas was wel groot genoeg! Dat uit de keuken gehaald, onder de emmer geschoven en toen kon ik wel kijken of al dit gestuntel niet voor niks was geweest.. IN EEN KEER RAAK! Mevrouw Muis zat gewoon onder de emmer! Maarja.. dan komt het volgende probleem.. Als ik haar zo los zou laten, zou ze natuurlijk weer naar binnen kunnen rennen.. Dusssss… Emmer omdraaien en zo zat mevrouw Muis op de bodem van de emmer! SocialMedia-addict als ik ben, moest ze natuurlijk even poseren voor de foto. Anders zou natuurlijk niemand geloven dat we echt een muis hadden gevangen!
Zie hier het resultaat
Erik heeft al besloten nooit meer te zeggen dat hij geen muizen heeft! Het was wel fijn dat het beestje, afgezien van haar gehavende staart, ongewond is gebleven.. Stiekem toch wel trots dat het gelijk goed ging! Dat lukt nooit meer! LOL