Julia en Fausto the explorers ;-)

Inmiddels moet ik echt naar de kalender kijken en letterlijk de dagen tellen om me er bewust van te zijn hoelang Julia en Fausto hier zijn. Ze gaan zo hun eigen gang, dat ze er nu al gewoon bijhoren. Saillant detail; Fausto blijft natuurlijk niet. 

Gisteren was het de 2e echte dag in Venray en was voor Fausto en Julia wederom een dag van fietsen, verkennen en ontdekken. Ze waren het dorp ingegaan, naar Oostrum gefietst getracht het huis te vinden van Fausto (wat niet gelukt was), station gevonden en daar wat rondgekeken en informatie ingewonnen en naar het Odapark geweest. En dat allemaal zonder Googlemaps, maar door te vragen met behulp van een woordenboek. Ik vind het knap! Ze doen het toch maar! 

‘S avonds stond Hollandse kost op tafel. Aardappelen, vlees en groente. Er werd gegeten, maar net als de dagen ervoor was dat minimaal. Voor ons toch een punt om eens te bespreken. Dus een mooi onderwerp voor vandaag!

Vandaag was de 3e echte dag in Venray. ‘S Morgens eerst maar eens het eten op tafel gegooid. Euhm.. nouja, besproken dat we ons een beetje zorgen maakten over het ‘weinig eten’ en samen een beetje gebrainstormd. Vandaag zouden Julia en Fausto iets bedenken voor het eten. 

Na het bespreken van hun verdere plannen voor de dag, gingen ze wederom op pad. Dorp en wederom een poging Oostrum stonden op het programma. Dit keer met een kaartje van Oostrum en het adres aangemerkt. Moest goedkomen!

Een half uur nadat ze de deur uit waren kreeg ik een verrassend telefoontje van Erik. Het gastgezin van Fausto was een dag eerder thuis van vakantie. Of ze Fausto een dag eerder konden komen halen? Natuurlijk kon dat! Maar ik kon Fausto niks laten weten… En stiekem moest ik ook wel even slikken bij de gedachte dat hij al wegging… Maar hey, Fausto zou maar tijdelijk blijven. Maar Julia en Fausto gaan zo fijn met elkaar om en Fausto is zo’n fijne jongen om in huis te hebben. Ik durf wel te zeggen dat we hem gaan missen. 

Aan het einde van de middag kwam Julia en Fausto terug. “We’ve been in Oostrum, at my host family!” Ze hadden het gevonden. Hij wist het en hij vindt het spannend! Morgen om 11 uur komt zijn gastgezin hem ophalen.

Julia en Fausto zouden samen iets bedenken voor het eten. En dat bedenken werd boodschappen halen, koken, tafel dekken. 

Ik werd even van mijn taak ontslagen en voelde me even heel nutteloos. Wat zijn het toch toppertjes! 

Het eten smaakte heel goed en er werd inderdaad wat beter gegeten. Leek het althans. Bedankt lieve Julia en lieve Fausto!

Een gedachte over “Julia en Fausto the explorers ;-)”

Reacties zijn gesloten.