Naar Vlissingen met Julia

Zee, zon en strand. Dat stond op de planning. Julia komt uit Kansas in het midden van Amerika dus niet echt een strand in de buurt en waar wij al 2 uur moeten rijden om aan het strand te komen, is het strand vanuit Kansas NOG verder weg. Julia was al eens aan het strand in Florida geweest. En zoals ze het beschreef is het echt zoals wij het kennen van tv; vol, druk en heet. In niks te vergelijken met een strand als Vlissingen!

Maar goed. Vlissingen. Een strand met een prachtige boulevard om te wandelen. Een mooi winkelcentrum, heerlijke terrasjes. En ook hier zagen we Julia genieten, maar ook dromen, verdwalen in eigen gedachten en verdwalen in een dik boek. We hebben Julia Nederland laten zien van de waterkant, op het water en Nyntha speelde in het water. Nederland waterland!

En er waren weer vele vragen. Vragen over btw, over woorden uit onze moeilijke taal, over de zee, over kwallen. En waar ik op dag 1 de vraag kreeg wat alfalfa was, kon deze vraag in Vlissingen beantwoord worden! Want daar lag ineens alfalfa op ons bord ;-). 

De dag sloten we af met een prachtige zonsondergang en een heerlijke maaltijd bij het restaurant “Panta Rhei” (Alles stroomt).

Een dag waarop nieuwe herinneringen zijn gemaakt. In ieder geval voor ons, maar ik denk ook zeker wel voor Julia ;-).

4 gedachten over “Naar Vlissingen met Julia”

  1. Julia houdt niet van zwemmen ;-). Dus daar zal t ‘m niet inzitten haha. Maar als ik het zo bekijk? Lol.

    Al weet ik niet of dat strand wint van Vlissingen ?.

    Het fooienstelsel is inderdaad iets om van onze kant eens te vragen! Nog niet eens aan gedacht! Morgen eens vragen.

  2. Leuk om de ervaringen met Julia te lezen. Wat het strand en de zee betreft: Ik ga toch liever zwemmen in het heldere warme zeewater van Florida dan in dat donkere koude zeewater vol met kwallen in Nederland ?. Leuk al die vragen over de (cultuur) verschillen. Fooien zijn daar ook een leuk voorbeeld van. In Nederland vrijwillig in de USA bijna verplicht om het lage basissalaris van de bediening aan te vullen.

Reacties zijn gesloten.