Pepernoten, school, Facetimen en Kerst?

Een blog met een bijzondere titel, maar vandaag was dan ook een dag waarop vele onderwerpen voorbijkwamen die, denk ik, bijzonder waren of ons verbaasd lieten staan. Tja en dan hoort het in de Blog!

Pepernoten. Ook wel kruidnoten genoemd. Inmiddels had ik het met Julia al eens over Sinterklaas gehad en Julia vertelde me dat ze dat wel een beetje kende. Vroeger toen ze klein was mochten ze thuis in Kansas hun schoen zetten en dan kregen ze cadeautjes in hun schoen. En dat was met Sinterklaas, zo vertelde haar vader. Iets wat ik overigens heel bijzonder vind! In Nederland is Sinterklaas een veel groter en uitbundiger feest en vandaag zag ik in de Jumbo de pepernoten staan. Ik vertelde Julia dat deze bij Sinterklaas hoorde en kocht een zakje. Ook vertelde ik haar over het gedoe er rondom. Te vroeg, Zwarte Piet die niet zwart mag zijn. Toen ik ’s avonds de zak openmaakt en haar liet proeven was haar reactie:”Ik snap wel waarom t bij Sinterklaas past! De smaak! Kaneel!” Het deed haar denken aan de peperkoekenhuisjes die in Amerika/thuis gemaakt werden in December.

Vanuit Sinterklaas was er snel een brug gemaakt naar Kerst en terwijl wij vertelden over 1e en 2e Kerstdag vroeg Julia ineens:”Tweede Kerstdag? Hebben jullie er 2?” En ze dacht oprecht dat wij een grapje maakten dat wij ‘Ja’ zeiden. Hierop kwamen de vragen hoe we dat dan vierden. 1e en 2e Kerstdag. En Kerstavond natuurlijk. En wij waren natuurlijk ook nieuwsgierig naar hoe thuis Kerst gevierd werd.

Eigenlijk gek, ik heb er nooit bij stilgestaan dat er ergens op de wereld geen 2 Kerstdagen zijn. Heb dat altijd als vanzelfsprekend gezien. Maar ook Pasen en Pinksteren hebben wij er 1 meer. Misschien moeten we maar heel stilletjes zijn ;-).

En dan wil ik jullie nog meenemen naar een momentje eerder vanavond. Nyntha zat met Julia’s telefoon in handen en lag te schaterlachen op de bank. Uit de telefoon klonk:”A cow says mooo” waarop Nyntha antwoordde met “Mooooooo” om vervolgens krom te liggen van het lachen. Een hele dierentuin kwam voorbij. Nyntha maakte kennis met Laurel, de zus van Julia. Wat was het prachtig om te zien hoe Laurel en Nyntha samen lol hadden, terwijl duidelijk was dat ze elkaar niet verstonden. Nyntha spreekt geen Engels en Laurel geen Nederlands, maar toch was er communicatie!

 

En vandaag was natuurlijk de laatste dag van de eerste schoolweek. Een week vol indrukken, maar ook een week waarin wij zien en horen dat Julia veel nieuwe woorden heeft geleerd en steeds meer lijkt te begrijpen. Een hele mooie week die eigenlijk voelde als gewone week met de meiden en waarin we ‘die ene extra’ niet eens opmerkten.  Ze hoort er gewoon echt bij. Ze is gewoon echt een van de meiden.

Nu is het weekend! Een rustig weekend na een drukke week. Even bijtanken.

Fijn weekend allemaal!

2 gedachten over “Pepernoten, school, Facetimen en Kerst?”

  1. It is also possible that I write it down wrong ;-). And she remembers it wrong. I’m gonna ask! Now I wanna know! Lol

  2. I think Julia is remembering a little wrong. On December 5th we would put our shoes out for small gifts (gum, candy etc.) from St. Nicholas. Then Christmas celebrated on December 24-25th.

Reacties zijn gesloten.