Eerste lesdag, IND enz…

Vandaag was de allereerste lesdag. Slechts 2 uur stonden er op het rooster dus Julia kon rustig beginnen. En dan ook nog met Engels als 1 van de 2. Volgens Julia zelf heel makkelijk, maar straks wel een hele mooie kans om Nederlandse woorden en zinnen te leren. 

Scheikunde was wat moeilijker te volgen, maar zelfstandig en leergierig als ze is, heeft ze aan de docent gevraagd of ze haar laptop mee kan nemen om dingen op te zoeken die ze niet begrijpt ipv dat ze de les telkens ‘moet’ onderbreken. Wij zijn trots dat ze dit zo aanpakt! 

Na school gebeurde iets wat alle meiden hier al wel eens gebeurd is. Een lekkende waterfles. Oepsie! Maar hey! Het gaf de schoolboeken mooi de kans om even buiten te kijken LOL. 

Vandaag was er tijd om met Julia naar Eindhoven te gaan, naar de IND. Paspoort, vingers en hoofd mee. Ter plekke werden vingerafdrukken en pasfoto’s gemaakt. En nu kan de aanvraag eindelijk door. Nu zou t zomaar heel snel kunnen gaan en dan is Julia wel ingeschreven in Venray. Als de Gemeente ook meewerkt. 

Na de IND nam Erik Julia nog mee naar Opa en Oma Nuenen. Die zijn vandaag 49 jaar getrouwd dus enerzijds voor Erik n mooi moment om ff langs te gaan en tevens de kans om kennis te maken met Julia. Ik was er zelf niet bij, maar de geluiden die ik heb gehoord was het heel erg gezellig en was het een mooie kennismaking. En dat in het dorp van Vincent van Gogh ;-).

En vanavond aan tafel zaten we gewoon met 9 personen aan tafel. Want ja, waarom niet? Eleni had een vriendin bij na school en die vroeg of ze mocht blijven eten. Er was genoeg. En het past aan tafel haha. En uiteindelijk is er heel goed gegeten door iedereen!

Eigenlijk was het een hele bijzondere dag op diverse fronten.