Weekendje Limburgse Peel Dag 2. Zwemmen, live muziek, genieten

Op dag 2 stond zwemmen op het programma! Maar natuurlijk eerst ontbijten.

‘S Morgens eerst rustig wakker worden van de regen die met bakken uit de hemel viel. Werkelijk met bakken! We hadden in feite ook gewoon in de plassen rond het huisje kunnen duiken, al was dat misschien wat koud ;-).

image

Toen ik Nyntha uit bed haalde, schrok ik wel even, want de jongedame voelde heel heet aan en de thermometer bevestigde mijn vermoeden. Nyntha had flinke koorts. Maar verder was er niks aan haar te merken. Vrolijk, kletsen en ze gaf niet aan dat ze ergens pijn had. Dus na een kort overleg met Papa besloten we om een zetpil te geven en toch lekker met zn allen te gaan zwemmen en het aan te zien de rest van de dag.

image

Aangekomen in het zwembad, wilde Nyntha naar het Kikkerbadje! Wat in de Limburgse Peel overduidelijk ECHT een Kikkerbadje is. Kikkers all over the place! Nyntha heeft genoten!
De grotere meiden gingen los in de andere baden. Alleen Ymke had wat aanmoediging nodig, want het was voor haar duidelijk dat we te lang niet waren wezen zwemmen. Maar na een kwartiertje extra aandacht op het zwemmen en haar weer haar zelfvertrouwen teruggeven, zwom ze weer onderwater, op haar rug, borstkrauwel, rugkrauwel. Alles! Toppertje!

Midden boven het bad, aan het plafond, hingen een aantal kegelvormige emmers die zich vulden met water en dan kantelden. Dat was iets wat mij wel even heeft bezig gehouden. Zat daar nu een patroon in of toch niet? Na heel wat getel en gepuzzel denk ik toch van niet. Als iemand een andere mening is toegedaan hoor ik t graag haha.

image

Na het zwemmen hadden we geresveerd in the Market Place om lekker te gaan eten. Keuze te over en voor ieder wat wils. Ik denk dat iedereen wel wat heeft gegeten wat hij of zij lekker vond en met een volle buik wilden we richting het huisje. Tot.. we langs de live muziek kwamen. Daar dan toch nog even gaan zitten?

De enige tafel die groot genoeg was voor ons allemaal stond vooraan aan t podium dus die tafel gingen we dan maar zitten. We hebben werkelijk GENOTEN van de muziek, (Matthijs, die liedjes zong van Hazes tot K3, van Matthijs Reim tot Kabouter Plop. Je vraagt het, hij zong het!) de gezelligheid, de sfeer en van de mensen om ons heen en van elkaar. De kinderen die vriendinnen hadden gemaakt. De kinderen die speelden, zich verkleedden. Heerlijk om te zien en heerlijk om te zien genieten.

image

image

image

image

De avond bij de livemuziek leverde ons ook weer wat nieuwe attributen voor onze Chocomel verzameling op. (Altijd goed! ;-))

En doodmoe, maar met een fijn gevoel gingen we terug naar het huisje alwaar de meiden nog een voor een de douche indoken om het zo nog veeel te laat te maken. Lol

image

Dag 3 wordt n dag die Erik zal moeten gaan schrijven, want die dag werd ik ziek en heb ik helaas weinig van meegekregen…
Maar het waren 3 fantastische dagen!