-7e Kerstdag. Een heel bijzondere dag in meerdere opzichten.

Een eigen draai aan feestdagen geven is iets wat wij wel vaker doen. Pasen een week te vroeg, Kerst 2 dagen te laat. Dit jaar een week te vroeg! Bij ons kan dat gewoon. Kinderen stellen geen vragen, rennen de zolder op, grijpen de Kerstmutsen en gaan helemaal op in de Kerstsfeer.

image

#1plus1is7 vierde in 2015 -7e Kerstdag op 18 December.
En het was een bijzondere dag. In vele opzichten moet ik bekennen. Soms word je verrast op manieren die je echt niet ziet aankomen!

De dag begon met de Kerstviering van de Bongerd. Xanne zou zingen tijdens de Kerstviering en zou samen met haar klasgenootjes ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij ten gehore brengen. De rest van de Kerstviering is een beetje langs me heen gegaan. Dat nummer sloeg in als een bom!

Eenmaal thuis haalde ik de post uit de brievenbus. Verrassende kerstpost. Zeer verrassend kan ik wel zeggen.

Met een blij gevoel stapten we binnen en daar trof ik een rode tas aan in de gang. Huh? Eleni was thuis dus die vroeg ik waar die vandaan kwam. “Ja die heeft n vrouw net gebracht!” Een kerstpakket met n envelop. Geen afzender en vooralsnog is het ons niet 100% duidelijk van wie het pakket met de envelop  afkomt. Maar jeetje! Wat zijn wij blij verrast, verbaasd en dankbaar!!! Enorm bedankt!!!

En toen.. toen was t tijd om de voorbereidingen te treffen voor onze -7e Kerstdag! Samen met Larissa en Xanne stond ik in de keuken vlees, groente en brood te snijden. (Alle vingers zitten er nog aan!) Gourmetstel op tafel en daarna met ons hele gezin aan tafel. Nyntha snapte het allemaal niet zo goed. Wat gingen we nu doen? Gourmetten? Maar eten dan? 😂😂

image

Na het gourmetten en het eten hebben we met de 4 oudste meiden samen alles opgeruimd en was het tijd voor de cadeautjes.

image

Wat hebben we genoten van de blije gezichten van de meiden! De meiden zijn helemaal blij met hun cadeau’s, wij zijn dolgelukkig met hun reacties.

En vandaag? Vandaag was echt n dag om in te lijsten. -7e Kerstdag mag wat ons betreft gewoon een nieuwe traditie worden! šŸ˜‰