Boeken kaften! En morgen begint school ECHT!

Inmiddels is Julia 2 dagen onderweg op t Raayland. Twee dagen van introductie, dagen waarop veel informatie op haar  (en ook ons) afkwam en dagen waarin Julia echt op de proef werd gesteld wat de Nederlandse taal aangaat. Want waar wij nog veel in het Engels doen, is dat op school geen optie. Nederlands is daar de zogeheten voertaal en dat is pittig.

Vandaag kreeg Julia haar boeken mee en totaal anders dan in Amerika moeten hier boeken worden gekaft. Iets wat voor Julia natuurlijk volkomen nieuw is. Nadat ik de boeken met Eleni had gekaft, was Julia aan de beurt. Wat had Julia DAT snel onder de knie! Na 2 boeken kaftte ze de boeken zonder aanwijzingen. Een waar natuurtalent!

Morgen is de eerste echte lesdag. Voor Julia een dag met een hele rustige start. Engels en scheikunde staan op het rooster. In het Nederlands weliswaar. Een kleine start die ongetwijfeld toch pittig zal zijn. 

Wij zullen Julia bijstaan met raad en daad. En we vertrouwen erop dat ze dit kan. Leergierig en enthousiast als ze is! 

2 gedachten over “Boeken kaften! En morgen begint school ECHT!”

  1. In de eng engelse les moeten we engels praten… alleen de grammatica wordt uitgelegd in het nederlands… voor de rest alleen maar engels…

Reacties zijn gesloten.